søndag den 1. januar 2012

"Det gratis sundhedsvæsen"

Hvis der er noget, der kan få "mit pis i kog", så er det den evige snak om vort såkaldte ”gratis sundhedsvæsen”.

Hvis man bliver syg, er det gratis at komme til lægen for at blive behandlet - og hvis det er så slemt med helbredet, at man må indlægges, er det ligeledes gratis at komme på sygehuset. Det er i hvert fald den sang, vi hører i tide og utide.

Ordsproget "hvis en løgn fortælles længe nok, bliver den til sidst opfattet som sandhed", passer helt præcist til omtalte ævl om vort "gratis sundhedsvæsen".

I "de gode gamle dage", betalte vi til en sygekasse, men for at alle skulle have lige ret til behandling under sygdom, blev sygekassen overtaget af staten - og betalingen foregik derefter gennem skatten. Og sådan har det været lige siden.

Når så hjernedøde journalister i TV fortæller om, at det er gratis at gå til lægen - er det direkte løgn. Vi betaler til det hver gang vi betaler vor skat. Intet er gratis, ej heller lægehjælp.

Når jeg så hører vor Statsminister, i sin første nytårstale i dag, fortælle om vort gratis sundhedsvæsen, har jeg ikke mere til overs for damen. Men nu er hun jo også pressens minister, så det hænger alligevel lidt sammen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar