fredag den 3. februar 2012

Den grønne vinter er forbi – desværre

Nu gik vi lige og troede, at vi kunne komme igennem vinteren uden den helt store frost og sne – og så skal jeg godt nok lige love for, at den tanke blev gjort til skamme. Dog kan vi slet ikke sammenligne os med Norge i den henseende, da vi pt. Ligger på 5 frostgrader, som den samlede danske presse kalder for ”dræberkulde” (den er nok lige i overkanten), hvor man i Elverum, i dag, måler 26 minusgrader, som er ganske normalt for årstiden.

Man kan godt mistænke de danske journalister for, at de får løn efter hvor meget de overdriver deres overskrifter – i så fald, er der nogle stykker, der får en ret god hyre.

Meeeen, når vi så ser frem til natten til mandag, har DMI, på deres hjemmeside, lovet os, her på Bornholm, ned til ca. 20 minusgrader. Nu er jeg ret spændt på, om den påstand holder, for også her på DMI, har de det med at overdrive deres prognoser. I morgen er den måske reduceret med 5 – 10 grader?

Vi har da også fået nogen sne – omring de 20 cm. I det næste døgn lover de endnu 30 cm, så indenfor et par dage, skulle vi få omkring en ½ meter sne. Måske er vi så heldige, at den næste lovede sne, bliver liggende ude over Østersøen?

Men godt er det, at vi stadig har brænde i brændeskuret, samt en del brænde på værkstedet, så indtil videre klare vi den nok – selv om pressen gejler det hele op til en ”dræberkulde”!

2 kommentarer:

  1. Den danske presse havde aldrig overlevet heroppe i Elverum i disse dage, nej.
    Håber sneen er forsvundet lidt inden vinterferien.

    SvarSlet
  2. Bist du vimmer mensch - gad vide hvad de danske journalister ville kalde den slags kulde for i Danmark? Jeg mangler fantasi for sådan et ord!
    Håber også, at sneen kun er kortvarig - vi havde rigeligt sidste år.

    SvarSlet