lørdag den 13. oktober 2012

SF's formandsvalg og Bornholm

Da Villy Søvndal proklamerede sin afgang, snævrede formandskandidaterne sig hurtigt ind til bare at omhandle Astrid Krag - og ingen andre. Næsten hele den absolutte top af SF og landsledelsen, støttede Astrid Krags kandidatur, og da hun var den eneste på valg, var det nok heller ikke så svært med den udmelding.

Så kom pludselig Annette Vilhelmsen på banen - vel at mærke en kandidat, der lå til venstre for den politik, som er vedtaget som regeringsgrundlag for den siddende regering - og som SF er en del af.

I første omgang havde Annette Vilhelmsen brug for 100 stillere, for at hun kunne opstille til formandsvalget, hvilket Bornholm var med til at give den nye formandskandidat - og ikke mindst ved landsledelsesmedlem Poul Overlund Sørensen. Noget senere i valgkampen, tilsluttede den tidligere SF-formand, Holger K. Nielsen, sig det bornholmske forslag.

Det blev ret hurtigt klart, at med den medlemsflugt, som SF har været ude for siden regeringssamarbejdet, var en direkte protest til den nye SF-linje, ikke kunne vendes ved et valg af Astrid Krag, derfor blev valget lidt af gyser, da det lå i luften, at Annette Vilhelmsen kunne løbe af med formandsposten. For hvad ville der så ske - ville SF så forlade regeringen?

Her i dag, er vi så blevet lidt klogere. Annette Vilhelmsen er blevet valgt som ny SF-formand - dog har den ny formand klart meldt ud, at SF ikke agter at forlade regeringen. Men hvad vil der så ske? Man kan vel dårligt tænke sig, at det bare går videre som hidtil, da valget helt klart er et protestvalg i forhold til den linje som SF hidtil har kørt.

Og hvad betyder det for den bornholmske støtte til Annette Vilhelmsen, en støtte, der var af de første for hendes kandidatur.

Mit bud er, at de to andre regeringspartier, Det Radikale Venstre og Socialdemokraterne, helst ser SF ude af regeringssamarbejdet, så måske ser regeringen helt anderledes ud, når vi går ind i det nye år?

Annette Vilhelmsen kan under ingen omstændigheder køre videre ad den samme boldgade, som hendes forgænger gjorde, for det viser valgresultatet helt klart. Annette Vilhelmsen vandt med 2/3 af de afgivne stemmer.

Valgresultatet blev, i den grad, et vink med en vognstang til SF's topledelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar