fredag den 9. november 2012

Danmark - et rigt land?

Mørke skyer trækker sig sammen over Christiansborg,
finanslovsforhandlingerne er i fuld gang
Lige for tiden knokler (et godt udtryk der bliver brugt meget i dag - ingen arbejder længere, de knokler) de politiske partier på Christiansborg med, at få en ny finanslov strikket sammen. Som det ser ud lige i øjeblikket, kommer det til bl.a. at gå ud over vor tilskud til tandbehandlingen, da dette bliver reduceret med, kun at blive til ét tilskud, én gang om året - i stedet for to gange om året. Det siger sig selv, at det vil gå ud over den almindelige tandbehandling, der ikke har det for godt i forvejen. så besparelsen kun godt vise sig, at blive for dyr i den anden ende.

Det ser ud til, at vi skal spare os ud af krisen, i tilgift til, at vi bliver brandbeskattet endnu engang, samt, at brugerbetaling på vort helbred kommer ind ad bagdøren - selv om vi betaler til dette gennem de dyre skatter. Alt dette får bestemt ikke hjulene i gang igen, da den danske befolkning har nok af gøre med, at få deres budget til at hænge sammen.

Men vi har råd til ulandsbistand, der for det meste havner i de pågældende landes korrupte lommer, som bistanden er tiltænkt! Vi har ligeledes råd til en livslang ydelse til kunsten, hvor der bestemt bliver ikke sparet i øjeblikket. Der er bl.a. 93 billedkunstnere på livsvarig ydelse, 73 forfattere for skønlitteratur, 11 almene forfattere, 4 oversættere, 35 for klassisk og rytmisk musik, 26 kunsthåndværkere, 14 arkitekter, 18 skabende kunstnere - alle på livsvarige ydelser! Og - vi mangler stadig en afklaring på alle de arbejdsløse, der ryger ud af dagpengesystemet efter nytår?

Imens har Danmark ældre medborgere, der bliver frataget deres hjemmehjælp - eller sat væsentlig ned. Og jeg taler om medborgere, der har knoklet (der var den igen) i et helt liv.

Og så er det en rød regering, der i øjeblikket er ved at strikke den omtalte finanslov sammen. Nogen burde skamme sig! Men politik har ikke noget med følelser at gøre - det ses tydeligt!

1 kommentar: