onsdag den 16. januar 2013

De ansvarlige i cykelsportens dopingsager

Lance Armstrong
Der går næsten ikke en dag, uden der bliver afsløret nye "ting og sager" i den professionelle cykelsports historie. Og det optagede interview med Lance Armstrong, og talkshowværten Oprah Winfrey, har ikke gjort spændingen eller rygterne mindre, nærmest tværtimod! Uanset, hvor meget Lance Armstrong vedkender sig, så ser det ud til, at Bjarne Riis kan komme i vanskeligheder, da Tyler Hamiltons bog, The Secret Race, kommer mere og mere til at fremstå som et troværdigt dokument. Et dokument, som meget godt kan vise sig, at blive et rigtigt godt opslagsværk i de mange dopingsager.

Det, der har naget mig i Lance Armstrongs sag er, at manden aldrig er blevet taget med en eneste positiv prøve - altså, der har aldrig været nogen form for beviser, så manden er alene blevet dømt på vidneudsagn! Men nye afsløringer har efterfølgende vist sig, at den manglende bevisførelse, kan der måske være en helt bestemt grund til!


Pat McQuaid th., her sammen med Johan Bruyneel, som selv
 er et rigtigt varmt navn i flere af dopingsagerne. (2006)
Pat McQuaid

Da Lance Armstrong blev fradømt sine syv Toursejre, udtalte UCI-præsidenten, Pat McQuaid, at Lance Armstromg var et uværdigt navn i cykelsporten!?! Pat McQuaid udtalte også, at cykelsporten hurtigt ville glemme Lance Armstrong! Hvad så med Pat McQuaid selv?

Pat McQuaid udtaler videre, at cykelsporten vil bevæge sig fremad, og når vi når 2013, vil Lance Armstrong være glemt.

Nu tror jeg mere, at det er noget Pat McQuaid selv ønsker, for at sagen skal fjerne sit fokus på ham selv, idet UCI selv "testede" Lance Armstrong og hans hold - og prøverne var altid negative!!!!


Dopingjægeren Travis Tygart

Travis Tygart fortæller, at Lance Armstrong afleverede seks EPO-positive prøver under Tour de France i 1999! USADA (det amerikanske antidoping agentur) beretter videre, at UCI selv hjalp til med, at dopingen kunne foregå. I interviewet med "60 Minutes Sports", fortæller Travis Tygart, at de seks omtalte dopingprøver, alle blev testet positive ved en senere test i året 2005. Det begynder, at se sort ud for UCI, og dermed for Pat McQuaid selv.

Mere og mere tyder på, at Pat McQuaid meget hurtigt kan blive et uværdigt navn i cykelsporten!


Sponsorerne

En af de ting, som har undret mig, i hele forløbet om disse dopingsager i cykelsporten, er, at der aldrig er blevet sat et spørgsmålstegn ved sponsorernes viden i disse sager. Det kan der selvfølgelig være en god grund til, hvis de er helt uviden om forløbet - men alligevel, sponsorer giver ikke noget ud, hvis de ikke får noget igen. Noget for noget princippet. Men mig bekendt, har pressen aldrig gået på sponsorerne - hvorfor?

Billederne er hentet fra nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar