torsdag den 10. januar 2013

Cimber - død af rottegift?

Cimber blev bare 5 år
Cimber, en yorkshire terrier, på bare 5 år, døde i dag på dyrlægehospitalet i Rønne. Cimber havde været dårlig dagen før, og var derfor blevet sendt til dyrlægen i Rønne for nærmere undersøgelse. Under undersøgelsen, kastede Cimber pludselig voldsomt op - hele bordet blev fyldt med blod. Herefter døde den lille hund.Dyrlægens bud på Cimbers voldsomme død er, at den højst sandsynligt er blevet forgiftet af rottegift!Cimbers ejer, Bent Pedersen i Rønne, er dybt ulykkelig over sin lille hunds død. Bent er 81 år, og har været enkemand i mange år. Bent har derfor altid haft hund siden sin kones død, og har mere end svært ved, at undvære sin hund. Han kan selvfølgelig slet ikke få ind i sit hoved, at nogen på hans vej, kunne finde på, at forgive hans hund - slet ikke, så derfor "køber" han ikke den med rottegiften. Og han har heller ikke rottegift på sin ejendom - så han kan slet ikke forstå lægens "konklusion".

Nu hviler Cimber et helt andet sted end på græsplænen
I denne milde vinter, har vi haft usædvanligt mange rotter på Bornholm, derfor er der lagt en del rottegift ud hvor rotterne normalt færdes. Der er også lagt rottegift ud i grøfter, hvor rottegiften så har mulighed for at blive transporteret videre via vandløbet. Når man så går ture med sin hund langs grøfter, er der stor sandsynlighed for, at hunden kan have fået rottegiften ind på sine lufteture.

Myndighederne skal selvfølgelig informere borgerne om, at på steder, hvor der er udsat rottegift, vil der blive informeres herom. Men jeg har også hørt fra hundeejere, at det ikke altid er sådan - så der ER stor sandsynlighed for, at Cimber ER død af rottegift.                                                           Foto: Erik Krog

1 kommentar: