fredag den 18. januar 2013

EU's rejsecirkus

EU-parlamentets månedlige rejseri, mellem byerne Bruxelles og Strasbourg, har været til debat mange gange efterhånden. Vi er flere gange blevet konfronteret med problemet på TV, hvor de mange kasser, med parlamentmedlemmernes dokumenter og andre personlige ting, hver måned bliver fragtet frem og tilbage imellem de to byer. Det er et system, der kan få selv den mest EU-venlige tilhænger til, at ryste på hovedet over dette store ressourcespild.

For et par dage siden kom der en pressemeddelelse om sagen:

EU’s rejsecirkus på fuld styrke igen

PRESSEMEDDELELSE: Et flertal i EU-parlamentet kapitulerede for EU-domstolen

Et flertal i EU-parlamentet har i dag besluttet, at genoptage parlamentets månedlige rejseri mellem Bruxelles og Strasbourg i fuldt omfang. 

Det sker efter, at EU-domstolen i december fastslog, at det er i strid med EU’s grundlæggende regler, at begrænse rejseriet fra 12 til 11 gange om året, sådan som det skete i 2012. Med dagens beslutning vil det såkaldte ”rejsecirkus” være fuldt ud genoptaget i 2013.


Søren Søndergaard, Folkebevægelsens medlem af EU-parlamentet, siger:

  • EU-parlamentets rejsecirkus mellem Bruxelles og Strasbourg er spild af tid og til skade for miljøet. Men derudover koster det millioner og atter millioner af kroner. Det er en provokation. Ikke bare mod den sunde fornuft, men også mod de mange EU-borgere, som er blevet arbejdsløse, eller som lider under de EU-dikterede nedskæringer.
  • Med sin beslutning i dag har EU-parlamentet desværre lagt sig fladt ned for EU-domstolen på bekostning af skatteyderne, miljøet og den sunde fornuft. Men det må ikke blive det sidste ord i denne sag. Kampen mod det absurde rejsecirkus må fortsætte.
  • Trods resultatet finder jeg det glædeligt, at et flertal på 7 ud af de 13 danske MEP’ere stemte imod det forstærkede rejsecirkus. Det må nu følges op i Folketinget med et pålæg til regeringen om at tage spørgsmålet op på næste topmøde. Linjen må være klar: Ingen traktatændringer i EU uden en afskaffelse af rejsecirkusset.

Det er ikke altid, at jeg er enig med Søren Søndergaard, men her kan jeg kun give ham ret!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar