søndag den 20. januar 2013

Kan Lance Armstrong tilgives?

Lance Armstrong, er nu kommet ud på den anden side af sin dopingindrømmelse, men er det så det samme som, at han nu kan trække vejret mere frit, efter luften er blevet renset - eller er der stadig "enkelte", der bærer nag til ham?

Jeg kan også stille spørgsmålet - kan Lance Armstrong overhovedet tilgives?

Det spørgsmål, må hellere besvares af alle de mennesker, som tour-atleten har tilsvinet og trampet på, igennem alle de år på vej mod toppen i cykelsporten. For her taler jeg om rigtig mange mennesker. Hvis disse mennesker kan tilgive Lance Armstrong, så kan vi andre også.

Dog tror jeg ikke på, at Lance Armstrong skal vente nogen form for tilgivelse fra sine tidligere kammerater, dertil er det for groft, det han har udsat dem for!


Bjarne Riis i dilemma

Da Tyler Hamiltons bog, "The Secret Race", kom ud, stillede bogen en del spørgsmål til Bjarne Riis, spørgsmål, som Bjarne Riis ikke ville forholde sig til, da han har "mere vigtige ting at tage sig af". Med Lance Armstrongs indrømmelse, bliver presset på Bjarne Riis endnu større, da Tylers bog, nu står som endnu mere troværdig.

Tyler Hamilton beskriver bl.a. at det var Bjarne Riis, der introducerede ham for dopinglægen Fuentes!

Bjarne Riis kan ikke blive ved med, at forholde sig tavs, det ligger helt fast!


Retssager på vej imod Lance Armstrong

Det er ikke småting af retssager, som er på vej imod Lance Armstrong. Mange sponsorer føler sig snydt, samt aviser, som tidligere har tabt restsager imod Lance Armstrong, vil have deres penge igen. Så er der alle de penge, der er udbetalt i sejrsbonus, som står for en tilbagebetaling - og ikke mindst, at samme Armstrong har udtalt sig, under ed, til en amerikansk domstol om, at han aldrig har dopet sig. Den sidste del er der fængselsstraf for, så jeg kan godt forstå, at den tidligere toprytter har fået dybe panderynker efter sin optræden hos Oprah Winfrey.

Nu er jeg ikke så naiv at tro, at samtlige sponsorer har tabt penge på Lance Armstrong, da cykelsporten har fordoblet sit budget på det sidste ti år fra kr. 1.2 mia til 2.4 mia, så alt andet lige, så er der stadig mange penge i sporten.

Jeg mener også, at der er et ubesvaret spørgsmål om, hvilken rolle/indflydelse sponsorerne har indenfor doping?


Talkshowet hos Oprah Winfrey

Det lå helt klart, at Lance Armstrong havde afvejet hvert et ord i Oprah Winfrey's talkshow - alt blev udtalt med største omhu. Da så Oprah Winfrey spurgte til, hvordan Lance Armstrong havde fortalt sin 13 årige søn om bedraget, da sønnen havde forsvaret sin far overfor sine kammerater, kom der endelig lidt bekymring i ansigtet på Hr. Armstrong. Den sveg. Dog kunne man ikke registrere nogen form for medfølelse i Oprah Winfreys ansigt!

Selv tænkte jeg på de mange mennesker, som Lance Armstrong havde svigtet - og det er bestemt ikke bare et par enkelte personer - og mange af dem, har han ikke bare nøjes med at træde på, da de nærmest er mast langt ned under jorden, i Lance Armstrongs vej mod toppen.


Lance Armstrong og andre magtfulde mænd

Det ligger helt klart, at det Lance Armstrong har kunnet udføre, for at skjule sit dopingmisbrug, har han ikke kunne gøre uden hjælp fra personer med indflydelse de helt rigtige steder - og ikke bare indflydelse, men med den altafgørende indflydelse.

Donationen på 125.000 USD til UCI, har helt sikkert gjort sit, men at samme Lance Armstrong, har kunnet få en fransk journalist fyret - gennem den franske præsident, Nicolas Sarkozy, fortæller en hel det om, hvilken magt han havde. Hans cykelture, sammen med den amerikanske præsident, George W. Bush, har sikkert også kastet lidt af sig (de er også begge fra Texas), så "ting" bedre kunne skjules. Det har i hvert fald ikke gjort det ringere!

Jeg mener, at det kan blive meget svært at tilgive Lance Armstrong!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar