onsdag den 23. januar 2013

Vinterbilleder og journalister

Det er det nærmeste vi kommer en isvinter i Tejn havn - lige nu
Hvis jeg skal tro på pressens udlægning af meteorologernes vejrmeldinger, så har vi haft en meget hård vinter, der lige nu nærmer sig en isvinter - hvilket slet ikke er tilfældet. Bevares, vi har da haft en del sne, men ikke mere end en normal vinter belemrer os med, og vi har da også, i den seneste uge, haft frost døgnet rundt, men igen, ikke ret meget mere end man kan forvente af en ganske almindelig vinter i januar.

For 2 år siden havde vi en vinter, der sagde spar 2 når vi taler om sne, og sidste vinter var der is i Tejn havn - ja, det meste af havnen var nærmest helt dækket til af is. Men den frost vi har i øjeblikket, har ikke magtet, at lave den mindste isdannelse i havnens vand - endnu. Om det kommer, må tiden vise, men vi har bestemt ikke isvinter for tiden.

Svømmefuglene har hele Tejn havn til deres rådighed, da der ikke er nogen antydning af is i havnen.

Tejn havn - om nogle måneder, er her mange Trollingfiskere,
der står i kø for at få vejet dagens fangster.
Jeg er da godt klar over, at nyheder også skal sælges, men når salget har større prioritet end nyhedsformidlingen, så er der noget galt.

Det fyger med overskrifter som "Den sibiriske kulder over Danmark" - helt ærlig, vi har haft omkring de 6 graders frost, selv om jeg godt er klar over, at der andre steder i Danmark, der har ligget på det dobbelte.

Vor datter i Elverum i Norge, sendte os forleden et billede, hvor termometret viste 25 graders frost - og her var der ingen store overskrifter om det!

Billederne fra Tejn er af Erik Krog.


Overskrifter og indhold

Overskrifterne skulle gerne stå i forhold til en artikels indhold - og det er der efterhånden meget langt imellem - også når det bare gælder vintervejret.

En anden overskrift i Ekstra Bladet bekræfter mine iagttagelser, her med, "Mcllroy forlader Caroline" - men helt ærligt, det var kun fordi, at den gode Mcllroy skulle spille i en golfturnering i sin hjemby i Nordirland, og da Caroline havde besøg af sin kæreste, under en turnering i USA, så var knejten jo nødt til at "rejse fra hende"! Den overskrift, som så mange andre overskrifter, sagde meget andet end selve indholdet!

De journalister er sgu ikke for amatører!Vinterbilleder af Joel Andersen

Da jeg er kommet ind på vinterbilleder, vil jeg lige benytte lejligheden til at vise et par gode vinterbilleder af fotografen Joel Andersen, som han har taget den 12. december 2010 omkring Arresø, som hedder Dragebjerg. Altid godt at se, hvad Joel Andersen har haft i søgeren.

Ved Dragebjerg                                                                                                                                                    Foto: Joel Andersen
Ved Dragebjerg                                                                                                                                                    Foto: Joel Andersen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar