mandag den 18. februar 2013

Pensionistrabatter til Bornholm?

Leonora Christina - som i dag er hovedskibet til Bornholm.     Foto: Erik Krog
Hvis man, som jyde, vil en tur til Bornholm, er der en anden mulighed end den "normale"- det er turen til Sassnitz, som har forbindelse til Bornholm! Denne forbindelse bliver der ikke gjort ret meget for - i oplysningens øjemed! Hvorfor?

Jeg har aldrig selv overvejet, at tage denne tur, da jeg først er blevet bekendt med den - efter vi er bosat på Bornholm. Reklamen/annonceringen er simpelt hen for dårlig for denne rute til Bornholm, hvor turen over Fyn, Sjælland til Sverige er yderst belyst, så mange tror, at dette er den eneste vej til Bornholm.

Turen gennem Danmark og Sverige er ligeledes belemret med to betalingsbroer, samt, en ikke helt billig sejltur fra Ystad!

En af de mangler Sassnitz-ruten har, er den manglende pensionistrabat, som Ystad- og Køge-ruten har for pensionister.

  • Hvis Sassnitz-ruten havde samme rabatordning, så ville det ikke bare være billigere for pensionister fra det europæiske fastland, der "kunne lokkes" til en bornholmertur, men også øvrige pensionister fra "yderzonerne" i det jyske, ville have andre valgmuligheder til en bornholmertur.

Gang på gang hører vi, at det er rasende dyrt at tage til Bornholm, så hvorfor er der ikke mere opmærksomhed fra Bornholm side - på netop denne rute. Vi er en ferieø, der har brug for turister - eller hvad?


  • Sassnitz-ruten kunne vise sig, at være guld værd for Bornholm!  • En anden ting er, at der, som nævnt, ikke er pensionistrabat på Sassnitz-ruten, det virker som en forskelsbehandling af EU-borgere? Danskere og svenskere kan få rabat, men ikke tyskere - eller for den sags skyld, alle andre EU-borgere? Det lyder som en forskelsbehandling, der bestemt ikke er rimelig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar