søndag den 24. marts 2013

COOP flytter regnskabsafdelingen til Indien

Det er bl.a. Dagli Brugsen her i Tejn, som er med i COOP        Foto: Erik Krog
Det indkøbscenter, som de fleste danskere har kendskab til, er helt sikkert Brugsen/Kvickly - eller bare under fællesnævneren COOP.

For ikke så længe siden, kunne vi læse, se og høre i landets medier, at COOP flytter deres regnskabsafdeling til Indien, da det er for dyrt at drive omtalte afdeling i Danmark. Resultatet af denne beslutning er, at alle medarbejdere i COOP's regnskabsafdeling bliver sagt op.

Oven i opsigelserne, er de ramte medarbejdere blevet bedt om, at oplære inderne i COOP's regnskaber og programmer, arbejdsgange m.v. Jeg kan godt forstå, hvis der er medarbejdere i COOP, der har lidt svært ved denne opfordring, da deres arbejde ikke kan være oplæring af personale, der skal overtage deres arbejde.

En god bekendt af mig i Odder, John G. Jakobsen, fløj da også lige i "blækhuset", for at få luft for sin harme over, at endnu et godt gammelt dansk selskab, søgte udenlands for at få lidt mere på bundlinjen - på bekostning af danske arbejdspladser.

Her er svaret fra COOP:

Kære John Grønbæk Jakobsen 
Tak for din henvendelse.
Det er korrekt, at Coop Danmark har valgt at outsource visse regnskabs- og bogholderiopgaver til udførelse af Coop Finance i Indien. Der vil dog fortsat være et antal økonomi- og regnskabsmedarbejdere i Danmark.
Beslutningen er truffet af Coops ledelse, der jo har ansvaret over for medlemmerne for at drive virksomheden på en økonomisk forsvarlig måde. Det er nødvendigt, hvis Coop som andelsvirksomhed skal blive ved med at være konkurrencedygtig i markedet og kunne klare sig i det lange løb.
Det er selvfølgelig meget trist, at der har måttet opsiges nogle medarbejdere. Men ligesom Coop  i dag får varer produceret mange steder i verden, har vi i denne sammenhæng valgt at få nogle basale serviceydelser udført i et andet land.
Med venlig hilsen
Trine Larsen
CoopPlus MedlemsserviceRoskildevej 65DK - 2620 AlbertslundTlf. 43 86 20 20. Fax 43 86 20 29


Efterfølgende sendte John G. Jakobsen dette svar :


Kære FDB og Trine Larsen. 
Jeg blev utrolig ked af dit svar! Det kan ledelsen af FDB" bare ikke tillade sig"! Der er visse grænser for anstændig ledelse, og lige netop dette med outsoursing, kan ledelsen ikke"overskride"den moralske grænse! Jeg vil derfor bede dig videresende/omdele mit svar til ledelsen i FDB - og bede dem genoverveje deres beslutning, for det kan ikke være rigtigt,at ledelsen påstår, at det er en "stor" besparelse! Ledelsen bør læse idegrundlaget for FDB igen, for de er på en forkert vej!  
John Grønbæk Jakobsen

Nu er COOP ikke det første selskab, der har fået disse griller, f.eks. er LEGO, som lige har fyret det meste af deres produktion i Billund, ved at opbygge en hel produktion i Kina, samt, at Mærsk er ved at få bygget verdens største containerskib i Korea - på dansk knowhow.

Jeg har den største respekt for de nævnte virksomheder, der har udført så store resultater på bundlinjen - med dansk arbejdskraft og viden som grundlag. Men respekten får et skud for boven, når jagten på endnu mere på bundlinjen, går via på bekostningen af dansk arbejdskraft - en arbejdskraft, der har været årsag til, hvad disse virksomheder er i dag.

Ikke underligt, at arbejdsløshedskøen bliver større og større!

2 kommentarer:

  1. Jeg formoder de nye arbejdere i Indien kommer til butikken for at købe ind!
    Hvor kortsynet kan man være?

    SvarSlet
  2. Neeeej Erik, inderne bor jo i ...... Indien!

    SvarSlet