tirsdag den 12. marts 2013

Krisetid - ikke for statsministeren!

Statsministeren
Statsministerens mange rejser verden over, tyder bestemt ikke på, at landet mangler penge - tværtimod! For når statsminister, Helle Thorning-Schmidt, bevæger sig udenfor landets grænser, foregår det næsten altid via chartrede fly, så det er ikke for meget at påstå, at denne trafik er en dyr fornøjelse for de danske skatteborgere.

Det samlede beløb for statsministerens flyrejser, beløber sig op på Kr. 7.5 mio. Enkelte rejser, så som til Grønland, beløber sig til Kr. 786.159,-, hvilket fremgår af Statsministeriets hjemmeside.


Ritt Bjerregaard sagen

I de gode gamle dage, hvor Ritt Bjerregaard var undervisningsminister, blev en minister fyret for at bruge for mange penge på rejser. I 1978 fyrede statsminister, Anker Jørgensen, Ritt Bjerregaard som undervisningsminister, efter hun havde overnattet i en luksussuite på hotel Ritz, i forbindelse med et møde i den franske hovedstad Paris. Beløbet var på Kr. 57.670,-, hvilket var en ret anseelig sum i 1978 - ja, selv i dag er det mange penge for en overnatning. Nu var der naturligvis ikke bare tale om, at Ritt Bjerregaard kun skulle bruge sin suite til overnatning, men også til egne møder - derfor suiten.

I forbindelsen med Ritt's fyring, var Rigsrevisionen efterfølgende inde over sagen, og det viste sig, at undervisningsministeren ikke havde brugt flere penge end andre ministre, så fyringen var ikke berettiget.


Statsministerens forbrug

Selv om vi har haft lignende sager om overforbrug, og selv om der her er tale om en statsministers brug af offentlige midler, mener jeg, at der er grund til at se på disse mange dyre chartrede flyrejser. Vi befinder os - trods alt - i en krisetid, hvor der skæres kraftigt ned på alt, hvor selv kontanthjælpsmodtagere må bidrage, for at få landet på ret køl igen.

Alle skal spare - bare ikke statsministeren!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar