lørdag den 6. april 2013

Lokalpolitikere og boligkrise

Vi har den værste boligkrise i over 30 år, og alligevel oplever vi, at vore politikere/lokalpolitikere ikke gør ret meget væsen af sig. Jeg har politikerne mistænkt for, at indtage samme holdning som patienten der siger: "Hvad der er kommet af sig selv, går også væk af sig selv".

Så længe vi har boligkrisen, løser vi ikke finanskrisen - har jeg hørt førende økonomer udtale sig om, hvilket bare gør det endnu mere uforståeligt, at vore politikere ikke gør noget som helst for at løse boligkrisen.

Her på Bornholm har vi haft et seminar om at ophæve bopælspligten, med udgang i de erfaringer, som man har haft fra Ærø, der har stået i samme situation som her på Bornholm.

Først engang til sommer vil Bornholms Regionskommune have et svar på, hvad man kan forvente, af tiltag vor kommune vil tillade ved en delvis ophævelse af bopælspligten.

Imens falder boligpriserne fortsat, samt flere og flere huse står tomme. Lige for tiden bliver loven om bopælspligten ikke overholdt flere steder på øen, hvilket kommunen burde skride ind over for.

Den lave inflation gør det svært for boligejerne at få styr på økonomien, og selv om vi før har været igennem flere boligkriser her i landet, er dette, vi nu oplever, den værste periode i over 30 år.

Her på Bornholm kunne vi komme et skridt videre ved at ophæve bopælspligten - for som det er nu, kan tilflyttere/turister opkøbe et helårshus, og bare tre måneder efter overtagelsen få ophævet bopælspligten - med boligreguleringsloven i hånden.

Dem der står tilbage, som har måttet sælge billigt, er den bornholmske ejer af boligen. Burde vore lokalpolitikere ikke gøre mere for de vælgere, der stemmer på dem?

Bornholms Regionskommune kunne gøre rigtig meget for Bornholm ved at ændre på bopælspligten - vi kunne få gang i hussalget, få nye tilflyttere til øen, både som sommerturister og "fastboende", idet fritidshuse kunne få folk til at komme flere gange om året. Det skaber beskæftigelse til vore håndværkere, øget omsætning i vore butikker - og liv i byerne og på landet.

Men vore politikere har valgt at slumre hen i det uvisse, for der sker ikke for fem flade øre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar