onsdag den 1. maj 2013

Starten på Trolling Master Bornholm 2013

Peter Tanev i front på direkte TV 2, da starten blev skudt i gang i dag
I noget nærheden af et supert perfekt vejr, startede Trolling Master Bornholm 2013 i dag, den 1. maj 2013, kl. 12:00.

Traditionen tro, var det Peter Tanev, der stod for det direkte billede på TV 2.

Lige inden TV gik på, hørte jeg samme Peter Tanev køre en prøve, hvor han bl.a. sagde: "Velkommen til verdens største begivenhed - øh.. Bornholms største begivenhed ....... i hvert fald Tejns største begivenhed!" Okay - det var også bare en prøvesending.


Forventningsfulde finske trollingfiskere venter på starten
Inden kanonen blev skudt af, blev vi, som sædvanlig, advaret imod det store brag som startkanonen giver, så vi skulle beskytte vore ører. Men man kan ikke gøre alt, så når jeg havde sat mig for, at jeg ville helt frem i forreste række, for at tage et billede af selve starten, så måtte det også koste noget.

Dog havde kanonen ikke den samme styrke, som larmen på skydebanerne i sin tid i Hjemmeværnet - hvilket jeg godt var klar over.Et lille udpluk af de mange mennesker,
der havde fundet frem til Tejn havn

Der blev givet signal fra 1½ minut til starten, samt for hvert ½ minut. Normalt bliver der talt ned fra 5 sekunder, men det glemte man helt i år, så måske var det ikke bare en joke, at Peter Tanev bagefter sagde, at nu skulle han hjem og skifte underbukser?

En ting var helt sikkert, braget kom helt bag på TV-folkene.Stor aktivitet af TV 2 på startstedet op til selve starten

Rigtig mange mennesker var kommet til Tejn, og langs hele molen - på begge sider - stod der mennesker for at følge starten på dette 9. Trolling arrangement, som nok må betegnes som noget af en tradition for Bornholm, og ikke mindst for Tejn.

I samme anledning var samtlige grundejere i Allinge og Tejn, blevet bedt om at hejse flaget  - en opfordring, som langt de fleste havde fulgt.

Starten for bådene er skudt i gang, og nu gælder det fiskepladserne

Foto og video: Erik Krog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar