lørdag den 15. juni 2013

Brugerbetaling er bare en ekstra skat

Der er godt nok noget, der skal skylles ned med sådan en påstand om, at
lægehjælpen er gratis, vi betaler til den gennem hele livet. Foto: Fra nettet
Så er vi rykket et skridt nærmere en brugerbetaling på sundhedsområdet. På Folkemødet i Allinge i dag, kunne Lars Løkke Rasmussen berette, at Venstre var parate til at tage diskussionen om en brugerbetaling.

Et af hans argumenter var, at hvis to mennesker kørte på en tandemcykel - og kom ud for et uheld, hvor den ene brækkede et ben, og den anden fik smadret sine tænder, fik den med det brækkede ben ordnet sin skade gratis, hvor den anden måtte til lommerne.

Dette er ikke fair, beretter Lars Løkke videre, så hvis en brugerbetaling på lægebehandling, kunne hjælpe på, at en tandbehandling bliver billigere, var Lars Løkke villig til at betale for at gå til sit lægetjek.

Nu er der altså andre patienter, der har sygdomme, som kræver andet end et årligt (eller længere interval?) lægetjek, f.eks. patienter med kroniske sygdomme. Disse patienter kommer til at betale, hver gang de er NØDT til at henvende sig til lægen.

Dette vil indebære, at mange vil springe disse nødvendige lægebesøg over, hvilke vil forværre deres sygdomme - men så er det jo godt, at andre kan få ordnet deres tænder lidt billigere - hvis det da bliver til billigere?


Gratis lægebehandling?!?
Så er der ordet gratis lægebehandling. Intet i dette land er gratis - heller ikke vor lægebehandling. I gamle dage havde vi en "Sygekasse" - den skulle man være medlem af, hvis man ville sikre sig imod ubehagelige regninger, hvis man blev syg. Derefter betalte vi alle til denne over skatten, så hele samfundet blev sikret imod sygdom!

Altså, vi betaler for lægebehandlingen over skatten!!!!

Det er direkte løgn, når Lars Løkke Rasmussen hævder, at vi får gratis lægehjælp!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar