torsdag den 6. juni 2013

Den økonomiske krise fortsætter

Med hjælp fra banker, kreditforeninger og industrien, vil den økonomiske krise bare fortsætte, uanset hvad regeringen vil diske op med. Den lave rente skulle bl.a. være med til, at sætte lidt gang i de sløve industrihjul, og dermed den svage handel, som vi oplever overalt i landet.

Dertil har regeringen bidraget til, at flere afgifter er sat ned, håndværkertilskud og meget mere, men lige lidt hjælper det! Et af de tiltag, som har bidraget til flere arbejdspladser er håndværkertilskuddet til boligejerne.

Så kan man godt undre sig over Enhedslistens udbrud over "de velbjergede boligejere" - altså de boligejere, der har mistet omkring en tredjedel af boligens værdi under krisen! Samme fløj i Folketinget ville meget gerne have, at det boligerne steg med i værdi skulle beskattes - men det omvendte har ikke samme klang - at man skulle kunne trække boligværdiens tab fra i skat?

Det, som banker og kreditforeninger skulle bidrage med, var, at der kom gang i investeringerne (vi,som samfund, har jo bidraget med en del bankpakker), som skulle skaffe flere arbejdspladser, gang i boligsalget osv. Men det vi oplever er, at det banker og kreditforeninger bare gør, at de endnu engang sætter deres gebyrer op, opfinder nye gebyrer, der dermed dækker for "deres tab" for den lave rente.

Bankernes betalingsservice er også blevet de rene pengemaskiner!

Så gør en hævelse af kommuneskatterne det heller ikke nemmere at sælge de mange boliger.

Med hensyn til industrien, har vi sidst set, at de afgifter, som regeringen har sat ned for øl og vand, sætter bryggerierne deres priser op med - akkurat på samme måde som det skete med fedtafgiften. Forbrugerne bliver gang på gang Sorteper i dette spil - og grænsehandlen vil bare blomstre videre.

I og med, at vi ikke får gang i hjulene, får vi heller ikke de mange arbejdsløse i arbejde, og derved skabes der endnu et pres på de mange dagpengemodtagere.

Man skaber ikke arbejdspladser ved bare at sætte dagpengeperioden ned til 2 år!

Taberne i dette spil, er hele samfundet. Oven i det har industrien fået skattelettelser. Det hænger bare ikke sammen.

Dette er naturligvis en ultra kort beskrivelse, men det fortæller, at der er nogen i vort samfund, der ikke lever op til deres ansvar for en løsning af krisen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar