søndag den 9. juni 2013

Kvinders rettigheder

Lige for tiden kæmper de jødiske kvinder for at være ligeberettiget med de jødiske mænd, for, at bede ved Grædemuren i Jerusalem. Den kvindelige gruppe "Kvinder for muren", fik for blot en måned siden rettens godkendelse for, at de måtte bede ved grædemuren - på lige fod med mændene!

Men ...., det har de ortodokse jøder en helt anden mening om, så kvinderne er ikke vellidt ved grædemuren med deres bønner.

Vi har ligeledes et problem ved den muslimske tro, hvor kvinderne nærmest er at betragte som undermennesker. Af en eller anden grund, tror manden i disse religiøse trosretninger, at de er Guds udvalgte, og kvinden er deres "husdyr".

For ikke så lang tid siden, havde vi en sag i Danmark, hvor en kvinde fik en advarsel - for at give hånd til en praktikant, som var muslim. Kvinden fik en advarsel for sin "forbrydelse" ...... réelt set - for at være kvinde. Og dette skete i Danmark!!! Omtalte religioner er bestemt ikke de eneste, der har et ringere syn på kvinden, her i landet har vi mandlige præster, der ikke vil give hånd til kvindelige præster!

Hvem sagde noget om kvinders rettigheder? Dette kan vi ikke blive ved med at finde os i!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar