onsdag den 3. juli 2013

En færøsk historie ved juletid

I de gode gamle dag i 60'erne, på Færøerne, nærmede julen sig. Dengang kunne man ikke købe vin, øl og spiritus på Færøerne - alt skulle bestilles fra Danmark. Dengang var en af hovedleverandørerne af disse varer, F.W. Kattrup.

Da det var op til jul, skulle der selvfølgelig indkøbes julebryg, sammen med guldøl, FF'er og andet i den "vægtklasse", da man på de kanter, ikke regnede en HOF og Grøn Tuborg for andet end en frokostøl.

Nu var det næsten altid under en mindre "kæfert", at de fleste rettede henvendelse til F.W. Kattrup, hvilket også var tilfældet med min bekendt i Thorshavn. Der kunne næsten ikke bestilles nok, så ud over de obligatoriske 12 flasker spiritus, blev der også bestilt øl i lange baner - og så 20 bokse "Juleøl". På Færøerne er man ikke så bekendt med juleøl - andet end, at det sikkert er det samme som den øl, der brygges op imod jul.

Og det er det som bekendt ikke. Juleøl er hvidtøl!

Hvis min bekendt stadig lever, tror jeg, at han stadig ligger inde med de fleste bokse af omtalte sending, da han aldrig kom over det chok, da han kom ned på havnen for at indløse sin sending.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar