tirsdag den 16. juli 2013

Hammerhavn i dag

Bygningerne ligner noget, hvor et vaterpas har været gemt godt væk 
Tog lige en fototur omkring Hammerhavn med tovbanen (som bliver flittigt brugt af turisterne).

Hele havneområdet i Hammerhavn, er blevet godt forandret - og jeg mener til den gode side. Havnen og området øst for havnen, med bygningerne på billedet til højre, er blevet til et stort plus for Bornholms turister. Nu kan turisterne vælge retter på en større menuliste, i stedet for et enligt ishus med diverse pølser. Det i sig selv, trækker en større del turister til. Men der mangler stadig en del, for at området bliver ryddet så meget, at det ikke bærer præg af den større ombygning, som har foregået på stedet.

Udsigten til Hammershus
Men det er også godt, at der er bevaret noget af det gamle på stedet, selv om det gamle ishus har måttet lade livet foran de gamle bygninger ned til havnen.

Et af de ting som knytter sig til Hammerhavn er, at der er en klar udsigt til Hammershus - og så skal man vist undlade at tænke på den grusomme historie som knytter sig til Hammershus.

På samme måde med Blanchs Hotel. Da jeg kørte langs skoven ned til Hammerhavn - lod jeg blikket søge ind i skoven, samme skov, som skeletterne fra Blanchs Hotel blev fundet i.

En af de ting ved Hammerhavn, som jeg ikke har været ved, er tovbanen. Da rådede jeg bod på ved dette besøg.

Det der overraskede mig ved tovbanen var, at der var så mange turister ved den, samt, at de som prøvede turen på banen, kom i en stadig strøm fra klippen, der rejste sig fra søen modsat målområdet. Det var næsten som om, at der ikke var nogen ende på den strøm af mennesker, som ville prøve den populære tovbane.Der gøres klar til "landing" på søbredden
Kort efter ser billedet sådan ud

Ikke så snart der var ankommet en deltager, stor der en ny parat på klippen, som man lige så hurtigt kunne følge på turen ned mod vandet, hvor vi stod og tog billeder af de modige turister.

Så selv om turen ned til Hammerhavn ikke ser ud af ret meget, så er stedet - på mange måder - bestemt et besøg værd, hvilket mange af Bornholms turister allerede har fundet ud af.

Foto: Erik Krog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar