onsdag den 16. oktober 2013

Oktoberbilleder fra fotografen Joel Andersen

En lille jagtedderkop på et bøgeblad
Fotografen, Joel Andersen, har igen sendt mig nogle af sine meget flotte naturbilleder, billeder der hører denne måned til.

Det første billede er af en jagtedderkop, som er en meget adræt edderkop, som ikke bare løber stærkt, men også kan udføre små spring, og kan derfor hurtigt forsvinde i skovens bunddække.

Denne edderkop er helt almindelig i Danmark og tilhører en langt større familie, som hver for sig - underligt nok - er meget forskellige i udseende og adfærd.

Svampe i Tisvilde Hegn
Jagtedderkoppen kan blive mellem 6 og 20 mm, og også her, som så mange andre edderkopper, er hunedderkoppen større end hannen.

Mens vi nu er i skovbunden, er Joel Andersen faldet over nogle svampe i Tisvilde Hegn.

Når man går på jagt med sit kamera, er det altid en god idé, at sænke blikket lidt ned til det man går på, for ikke alle motiver befinder sig i hovedhøjde. Og når man så ser hele skovbunden ved svampene, kan der dårligt tænkes en bedre ramme til dette flotte motiv.

En svamp - som mangler tænder?
Bodil Steen.           Foto: Fra nettet
Joel Andersen fik også en anden svamp ind i søgeren.

Denne svamp, mener fotografen, synger sangen "Det eneste jeg ønsker mig til jul, er to nye tænder", (en sang, som skuespilleren, Bodil Steen, engang blev landskendt for).

Meeen, en svamp, der synger sange - han er bestemt ikke helt almindelig, ham Joel Andersen!

Firbenet i Sonnerup Skov
Det næste billede er af dette firben - og når vi alle véd, at når vi får øje på et firben, så tager den "benene på nakken", og væk er den - så står jeg lidt undrende tilbage, når jeg ser dette billede, for det må have kostet en del tålmodighed for at få dette motiv i kassen. Den tålmodighed er jeg slet ikke i besiddelse af.

Et meget flot billede.

Joel Andersen fangede motivet i Sonnerup Skov.


Det sidste billede jeg tager med i dette blogindlæg er af denne pragtfulde guldsmed - som er meget tæt på endnu et bytte.

Den voksne guldsmed lever over vandet i vore søer og vandløb, mens dens larver lever i selve vandet, hvor larven lever af bl.a. insektlarver, haletudser og endda små fisk.

Efter en larve er kommet ud af ægget, søger den ned til vandløbets bund, hvor den kan opholde sig i 3-4 år

Foto: Joel Andersen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar