onsdag den 13. november 2013

Danskere er ikke anderledes end svenskere

Danmark og Sverige står skulder ved skulder i denne sag om sport
I Sverige fejrede man en fodboldlandsholdsspiller, som lige havde sat landskamprekord med 146 landskampe. Fodboldspilleren, Anders Svensson (for det er jo en mand), fik i den anledning en splinterny Volvo til en værdi i omegnen af dkr. 400.000,- for bedriften.

Nu er det ikke hver dag, at det svenske fodboldforbund smider så mange penge efter en fodboldspiller, ja faktisk er der intet fortilfælde i den kategori for gaver.

En kvindelig svensk fodboldspiller, Therese Sjögran, har spillet 182 landskampe, og hun fik ikke engang så meget som en tak for sin indsats!

Dog har afsløringen bevirket, at generalsekretæren i det svenske forbund, Mikael Santoft, har lovet Therese Sjögran en lignende gave - men først når hun stopper som aktiv fodboldspiller.

I Danmark kan vi også det med at gøre forskel på kvinder og mænd i idræt. Når mændene vinder en titel i fodbold eller håndbold (der er kun vundet EM-titler), bliver de hentet med jagereskorte, samt, er der ingen grænser for den hyldest de skal igennem.

Vore håndboldkvinder, som har vundet alt - A L T - og ikke mindst, tre gange olympisk guld - i træk, de fik ikke noget, der bare lignede mændenes hyldest.

Så det med kønsdiskrimination i sport, er vi lige så gode til i Danmark som i Sverige.

Var der nogen, der sagde ligestilling?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar