lørdag den 11. januar 2014

Fra Brisbane til Hobart

Paul bag rattet - på vej mod Hobart på Tasmanien
Min gamle ven, Erik Rudolf, og hans søn, Paul, er i dette øjeblik på vej fra Brisbane, i Queensland i Australien, til Hobart på Tasmanien, en tur, som jeg ved, de efterhånden kender ret godt, selv om vi nævner en køretur på over 2000 km.


Benzinprisen i Australien

I Australien er benzinens pris på omkring det halve af, hvad den er i Danmark - eller vel omkring det samme som i USA.

Da jeg engang nævnte det overfor Erik Rudolf, var hans argumenter vedrørende benzinprisen, at det var på grund af de store afstande de havde i Australien, hvilket må betegnes som det rene vrøvl.

Her krydser de Hawksbury River
Naturligvis har de store afstande i Australien og USA, men det må vel være den samlede årskørsel, der skal danne grundlag for dette argument, og det er vel næppe større end en danskers årsregnskab.

En australier kører ikke fra Sydney til Fremantle i Vestaustralien hver dag. Og når vi besøger familien i Norge, så er vi også på længere køreture end det normale, så jeg kan vel bare konstatere, at afgifterne i Australien er væsentlige billigere end i Danmark.

Gad vide hvad amerikanerne og australierne ville sige til, at de fik samme brændstofafgifter som i Danmark. Det ville sikkert nok udløse en mindre borgerkrig?


Erik Rudolf på bagsædet. Ingen drama på denne tur
Drama på turene

For et par år siden, tog Erik Rudolf selv køreturen fra Brisbane til Hobart - alene.

Inden han startede på det første delmål - turen til Sydney - var det med en højrisiko i baghovedet, da der var en større oversvømmelse i Queensland, som bredte sig hurtigt mod syd.

Erik nåede Sydney - inden vandet nåede ham og bilen, men det kan umuligt være helt uden nerver på den tur, som var på omkring de 1000 km.

Som regel tages disse ture med et ophold i Sydney, eller lidt nord for Sydney, hvorefter turen til Melbourne er det næste stop. For det er lidt af en umulighed, at køre helt til Hobart, da dette er hovedstaden på øen Tasmanien. Så den sidste etape tages med skib, hvor der er rigelig tid til afslapning inden de kører i land i Hobart.

Foto: Erik og Paul Rudolf

Ingen kommentarer:

Send en kommentar