mandag den 19. maj 2014

Frit sygehusvalg og IT presser AUH

Hovedindgangen til Aarhus Universitetshospital i Skejby
I en artikel i Jyllandsposten den 10. maj skrives der, at det er IT-problemer, som er skyld i den pressede situation på Aarhus universitetshospital (AUH). Når det centrale IT-system går ned, så skulle nødsystemet tage over - men det gør det altså ikke altid, og på et hospital kan den situation godt ende ret katastrofalt.


Forskellige IT-systemer

Flere af mine venner og bekendte har ligeledes oplevet, at de oplysninger, der er på et sygehus eller ved lægen, ikke kan hentes ind på det hospital, hvor de skal behandles. Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvad det kan få af følger under en operation, eller ved indtagelse af medicin, som kan give direkte livsfarlige bivirkninger i forbindelse med egen medicin.


Andre problemer end IT

Jeg har flere gange hørt postulatet, at hvis man ikke er syg, når man bliver indlagt på et hospital, så bliver man det efter indlæggelsen. Jeg kan godt se, at der kan være en stor fare for det. Ja, en del patienter er døde/alvorligt syge af forkert medicinering, kemobehandling og stafylokokker.

Men de ansatte på AUH har andre ting at slås med end IT-systemerne. De giver også det frie sygehusvalg skylden for overbelægning og stress blandt hospitalets medarbejdere. Medarbejderne beder til, at der dispenseres på flere områder for det frie sygehusvalg, så det kan give lidt "luft" på AUH.

Dog har jeg en klippefast tro på, at de ansatte, på vore hospitaler, gør deres yderste for patienterne, men der er på flere punkter, hvor vi sagtens kan gøre det bedre.

Foto: Fra nettet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar