tirsdag den 3. juni 2014

Edderkopper i massevis

Der er en stor "kugle" edderkopper på terrassen
I går kom jeg til at tænke på vor barnebarn, Asta, som bor i Norge.

Anledningen var, at for et par år siden spurgte hun os, om vi havde nogle "kryb", da hun bestemt ikke kan klare edderkopper, stankelben og den slags "kryb".

I går kunne jeg så konstatere, at det bliver et rigtig godt edderkoppeår i år, da vi har mange hundrede af små edderkopper i et hjørne på terrassen.

De små edderkopper samles sig i en "kugle" i spindet, og hvis man bare puster lidt til "kuglen", faret alle de små edderkopper i alle mulige retninger. Et lidt specielt syn.


Disse to vilde kaniner kommer af og til i haven

Vilde kaniner

Vi har også andre eksotiske dyrearter i haven, f.eks. vilde kaniner. Her på Bornholm har kaninerne ingen naturlige fjender, så de færdes meget fredeligt rundt i haverne i vort nabolag. Det var noget helt andet på Tasmanien, hvor kaninerne havde fjender overalt. Ikke alene i naturen havde kaninerne fjender, men vi mennesker gik også på jagt efter dem - dels fordi de kunne spises, men i lige så høj en grad for, at kaninerne formerede sig så hurtigt, at de underminerede næsten alt med deres huler i jorden. Dette har jeg endnu ikke oplevet på tilsvarende måde her på Bornholm - endnu!

Foto: Erik Krog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar