torsdag den 5. juni 2014

Markedsdag på Allinge havn

Boder med håndarbejde
I går var der markedsdag på havnen i Allinge. Nu er det slet ikke noget jeg går efter, men det skaber da en god stemning på den lidt for tomme havn for tiden.

"Smykkesten Peter" - eller hvad han nu kunne kaldes, har også åbnet for sit lille værksted på havnen, hvorfra han sælger smykkesten i alle mulige afskygninger.


Sommeren er over os

Alt i alt er det tegn på, at sommeren er ved at indfinde sig på Bornholm. Jeg var forleden en tur over på den anden side af vandet, og i Ystad var toget fyldt med forventningsfulde skolebørn, og da jeg tog toget hjem igen, samme aften fra Kastrup Lufthavn, var det igen det samme mønster. Hele toget var fyldt op med skolebørn på vej til Bornholm. Joh, vi har bestemt ikke øen for os selv mere. Det kunne da også være helt rart, hvis nogle af turisterne valgte at bosætte sig her.

Ja, hvad søren er nu det for noget?

Folkemødet er lige på trapperne

Selv om der er ved at komme lidt liv i Allinge havn, så er det ingenting for det der venter fra den 12. juni. Her er hele byen et lukket land for trafik, da Folkemødet har indtaget hele toppen af Bornholm.

I år slår Folkemødet alle rekorder fra tidligere år, derfor har man taget de tiltag med trafikreguleringen op til revision, da det næsten har været umuligt at holde styr på bilerne udenom bymidten. Derfor er der kommet nye regler for trafikken på det meget populære Folkemøde.
http://www.brk.dk/folkemoedet/Sider/Folkemoedet.aspx

Det er ikke tilbud, der mangler på havne for tiden

Ekstra pres på politikerne i år?

Efter Lars Løkke Rasmussens (V) megen omtale på det sidste, vil jeg tro, at rigtig mange borgere godt kunne tænke sig "en kammeratlig samtale" med venstreformanden, der meget gerne vil være Statsminister, men manden kan tilsyneladende ikke klare sig selv. Dog skulle snakketøjet være helt intakt.

Og jeg vil også tro, at Kristian Jensen (V), Venstres næstformand, vil få besøg af et par vælgere eller fire?
Boderne fyldes op med vare fra bilerne

Vi har også lige været igennem en meget nervepirrende sag med hensyn til slagteriet i Rønne, en sag, som heldigvis er endt godt for hele Bornholm.

Men sagen vil helt sikkert have borgernes interesse overfor politikernes indflydelse - eller mangel på samme.

Slagteriet er jo en privat virksomhed, og alligevel så vi Erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S), som et af medlemmerne i forhandlingsgruppen.

Det er tydeligt, at regeringen vil markere sig i sagen. Derfor vil jeg tro, at dette kan være med til, at der kan være interesse på Folkemødet om at sikre vore arbejdspladser?

Om kort tid vil der være stor trængsel på dette sted


Flere arrangementer

Ikke længe efter Folkemødet har vi Allinge Jazz Festival 2014, fra den 7. til den 13. juli, og så er Allinge igen fyldt med glade mennesker fra nær og fjern.

Joh - sommeren er ved at indtage Bornholm :)

http://www.allingejazz.dk/index.php?program

Foto: Erik Krog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar