fredag den 20. juni 2014

Politikere og CPR-numre

Igennem flere år har vi hørt om personer, der har fået stjålet deres identitet igennem det meget personlige CPR-nummer, som vi alle har her i landet. Dette har bevirket, at samvittighedsløse forbrydere har kunnet købe ind i en andens navn, således at den forurettede får tilsendt den ene regning efter den anden - selv om man kan bevise, at man ikke har været det pågældende sted, hvor varen er købt.

Statsministerens CPR-nummer på nettet
Politiet kan ikke/vil ikke gøre noget ved disse sager, som har betydet et helvede for dem, det er gået ud over. Heller ikke vore politikere har "orket" at gøre en indsats for dette uvæsen - som f.eks. kunne være, at give den forurettede et nyt CPR-nummer.


En løsning på problemet?

Men nu sker der formentlig noget - kan jeg fornemme. 91 politikere har fået lagt deres CPR-nummer frem til offentlig skue - af en hacker. Selv statsministerens CPR-nummer er blevet lagt frem på nettet.

Nu tales der meget om, at vore CPR-numre er for lette at opsnappe, da der også har været en sag, hvor flere tusinde personfølsomme oplysninger pludselig befandt sig på internettet. Men det bemærkelsesværdige ved sagen er, at der først sker noget, når vore folkevalgte bliver ofre i sådanne sager!

Foto: Fra nettet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar