fredag den 18. juli 2014

I sommerlandet på toppen af Bornholm

I går tog vort barnebarn med på en tur omkring Hammerhavn - og dermed, den efterhånden meget kendte og besøgte tovbane tværs over Hammer Sø. Tovbanen er 293 meter lang, og den starter i en højde af 50 meter - og så går det bare ud over klippen ned mod målet i modsatte ende af søen.Der er fuld knald på tovbanen
Danmarks længste tovbane

Reklamen siger om tovbanen, at man når en topfart på 70 km/t og rammer vandkanten med omkring 40 km/t. Det sidste skal nok passe, for de der kommer ned med tovbanen, har så god en fart på, at de forsøger, af al kraft, at bremse farten når de rammer vandet med fødderne.

Vort barnebarn havde også lyst til at prøve en tur, men det udsætter vi til en anden dag, da der var temmelig stor kø af alle dem, der ville op i tovbanen. Men vejret er stadig varmt flere dage endnu, så måske tager vi turen til Hammerhavn i weekenden?


Der ER andet end hat og briller man kan holde på

Spring fra klippen

Lige ved siden af tovbanen, er der udspring fra klippen. Det er et udspring på omkring de 7-8 meter til vandkanten nedenfor klippen.

Gang på gang hørte vi kommentarer a la "fuck, der er fandeme langt ned" fra udspringerne på klippekanten. Og flere af de lidt mere nervøse springere, skulle lige have en "tænkepause", inden de havde mod nok til udspringet.

Der var flere hunde på stranden, - uden protest.


Stranden i Sandvig

Efter Hammerhavn tog vi til Sandvig, nærmere betegnet Strandlinien, hvor det tidligere "Bølgebad" engang var placeret. Denne grimme bygning er heldigvis revet ned og er nu helt væk, så nu har vi atter hele den naturlige strand tilbage. Og det kan vi ikke være helt utilfreds med.

Der var flere hunde på stranden, hvilket slet ikke gav anledning til protester, så det hundeforbud på vore strande, kan politikerne i EU tørre r.. med, meget andet kan det ikke bruges til. EU-direktiv eller ej, danskerne er ligeglade med det.

Foto og video: Erik Krog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar