søndag den 3. august 2014

Hvorfor betale en fotograf?

Randi på arbejde i "marken" ved Svaneke. 
Min datter i Norge, Randi, har en hobby, som hun går en del op i. Hun er fotograf.

Nu arbejder hun ikke altid som professionel, så til tider går hun bare op i det som sin hobby, og tager en del billeder for sin og sine motivers glædes skyld - helt uden betaling.
http://cloudberry-fotografiskeglimt.blogspot.dk/

Men hun gør også det omvendte, hvor hun tager ud som professionel fotograf - og så er det, at hun kommer ud for (faktisk ret tit), at folk ikke forstår, hvorfor en fotograf skal have betaling - bare for at trykke på en knap!?!


Randi med "Rullemarie" i Elverum i Norge
Fotograf - et arbejde?

Nu er det altså ikke "bare at trykke på en knap", når der tages et billede. Hvis det var det, var der heller ingen grund til, at bestille en fotograf til en seance? Naboen eller barnebarnet kunne jo nemt løse dem opgave - ikk'?

Selv om "fotograf" ikke er en beskyttet titel, så kan man selvfølgelig uddanne sig som fotograf. Der er også dem der mener, at det kun drejer sig om, at have et godt kamera - resten er bare et trykke på knappen!

Randi har denne bemærkning til ovenstående, at det kan sidestilles med en forfatter, der skriver på et flot designet skrivebord, så får man automatisk en bestseller ud af det projekt - eller hvad mener du?

Tja, har Randi ikke ret i det?


Forøvrigt - så er det i dag, at Randi har fødselsdag, så hjertelig tillykke med dagen i dag fra dine forældre :)

Foto: Erik Krog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar