onsdag den 3. september 2014

Underlige "sportsgrene"

Der findes mange underligt "sportsgrene" til - hvis man da kan kalde dem det? En af dem er "Roller games", som jeg stiftede bekendskab med i Australien. Hver uge sendte TV en udsendelse fra kampene - for der var tale om kamp - selv om vi taler om rulleskøjteløb.

Denne "sportsgren" foregår på en bane, som kan sammenlignes med en cykelbane - bare mindre. Udøverne kører på rulleskøjter på banen, og som udgangspunkt er der to hold af 5-8 personer på banen (som jeg husker det). Hvis en går i udbrud og vinder en omgang, tæller omgangen for hele holdet. Men, for der er et stort men, personen, som er i udbrud, skal helt op foran feltet før at omgangen tæller - og nu står modstanderne og "tager imod" sidst i feltet, når udbryderen nærmer sig bagfra. Og så er kampen igang!

Roller games foregår i stor stil i USA, hvor flere af holdene tager en tur til Australien for at tage en tørn med holdene Down Under, for det er samtidig et TV-show. En del af det ER show, men det kan gå hen og blive alvor, og det er jo det publikum håber på!

Jeg var inde og overvære en kamp i Sydney, hvor bl.a. to kvindehold sloges. TV-kommentatoren fortalte på direkte TV, at navnlig én kvinde lignede en fangevogterske fra Neuengammen. Dette hørte den pågældende, så næste gang hun kom forbi TV-kommentatoren, havde hun en hammer med. Resolut hev hun brillerne af manden og hamrede dem itu foran det rullede kamera. Så kunne han lære det!

På herresiden, var der navnlig to mand - en fra hvert hold, der havde skilt sig ud. Disse to skulle så dyste imod hinanden, medens de andre så på. Da "løbet" blev skudt igang, slog den ene "sportsmand" den anden i gulvet, hvorefter han løb videre på banen. Da han igen kom forbi målstregen, stod det andet hold og ventede på ham - bevæbnet med et stor bænk fra inderkredsen. Manden "slap" med et brækket ben.

Der bliver kun solgt øl i plasticflasker, og hele banen er dækket ind i et trådhegn, så det nærmest ligner et stor bur. Publikum kunne jo fristes til at tage del i kampen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar