mandag den 13. oktober 2014

Flæskesteg på Restaurant Rø

Birthe på vej ind på Restaurant Rø
Den gamle Restaurant Rø - i Rø på Bornholm, er meget kendt for at servere flæskesteg året rundt, ja, så populære er deres flæskestege, at det nærmest er en fejl i en bornholmers opdragelse, hvis de ikke har været en tur omkring den kendte restaurant - har jeg fået opfattelsen af!

Selv om vi godt kendte den populære restaurants eksistens, idet flæskestegen, som lidt utraditionelt bliver serveret hver dag året rundt, var blevet vist og debatteret i TV 2 Bornholm, havde vi endnu ingen tanker om at besøge restauranten. Men en god ven i Rønne ville det anderledes.

Den gode flæskesteg skal lige synkes, så der kan blive plads
til en lækker appelsinfromage med flødeskum og jordbær


Gammeldaws flæskesteg

Så i går var vi inviteret til Restaurant Rø, hvor menuen stod på den berømte "gammeldaws flæskesteg".

Vi fik invitationen for 2 uger siden, så i den seneste tid har vi rigtig glædet os. Vor ven i Rønne havde inviteret en datter og svigersøn, samt et par gamle venner med til Rø, så vi blev et helt lille selskab, der troppede på restauranten.


Mange gæster på restauranten

Det lille samlede selskab på Restaurant Rø
Vi fik fortalt, at i går havde de omkring 250 gæster på restauranten - men de havde måttet sige nej til omkring 80 personer, så det er meget svært at bortforklare, at stedet ikke har en stor tiltrækningskraft.

Man kan heller ikke forklare det med, at Rø skulle være et "trækpapir" på Bornholm, for der findes vel ikke ret meget andet end restauranten i den lille by, som kun rummer omkring små 100 borgere.

Flæskestegen levede helt op til forventningerne, og det gjorde den efterfølgende dessert, appelsinfromage, bestemt også, så alt i alt en meget vellykket aften. Hvis beskrivelsen har givet dig/jer lyst til et besøg i Rø, så husk at bestille bord - og i godt tid!

Foto: Erik Krog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar