lørdag den 18. oktober 2014

Øget grænseovervågning på dansk-tysk grænse

Alle nummerplader bliver kontrolleret ved den 
dansk-tyske grænse i løbet af 2015
I over to år, har regeringen haft mulighed for, at øge grænseovervågningen ved den dansk-tyske grænse, uden gøre noget som helst ved det. Regeringen mener oven i købet, at deres politik uden grænseovervågning, har bidraget til større fangst af kriminelle og ulovlige indvandring i Danmark?!? Jeg har heller ikke forstået pointen, så det ligger en del over det niveau jeg befinder mig på!


Nyt teknisk udstyr

Måske er der nogen i regeringen, der heller ikke har forstået pointen, for i løbet af 2015 bliver samtlige nummerplader kontrolleret ved den dansk-tyske grænse - oplyser Rigspolitiet til TV Syd. Dette skyldes bl.a. nogle afgørelser ved EU-domstolen, som åbner op for denne mulighed for kontrollen af biler ved grænsen, som nu skal foregå med et avanceret teknisk udstyr.

Alligevel har vi i dag en form for nummerpladekontrol ved grænsen, men den forgår manuelt. Så hvis politiet får en melding om en bestemt nummerplade, bliver denne skrevet ned på et stykke papir, hvorefter en politimand kontrollerer de biler der kører over grænsen. Det siger sig selv, at muligheden for at slippe igennem er ret stor.

Men nu skal det nye tekniske udstyr klare den side af overvågningen. Jeg tænker udstyret må være i "familie" med det udstyr, der i dag kontrollerer stjålne bilers nummerplader, ved en politibil kører med udstyrer tændt gennem parkeringspladser, og ved udstyrets "genkendelse" af eftersøgte nummerplader via en database, kan dette straks aflæses på en skærm. Så fokus vil helt sikkert blive rettet mod smuglere og andre kriminelle ved grænsen

- og det kan vi slet ikke være utilfredse med!

Foto: Fra nettet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar